Akishika Yama 2020
De Akishika-brouwerij bevindt zich in de prefectuur Osaka en wordt gezien als één van de beste brouwers van Japan. Ze brouwen met rijst die ze zelf verbouwen. Al hun gebruikte rijst is Yamada Nishiki of Omachi. Brouwer Hiroaki Oku zegt: "Ik ben een boer die sake maakt." Het is zijn doel om het karakter te laten zien van de rijst die hij verbouwt. De sakes van Akishika worden uitsluitend op de markt gebracht wanneer zij vinden dat de sake er klaar voor is. Deze Yama is de enige uitzondering hierop, dit is een sake bedoeld om jong te drinken.
De Yama is 100% Yamada Nishiki, gepolijst tot 70% en gebrouwen met omgevingsgisten en melkzuurbacteriën (Yamahai-methode). De sake is volledig ongepasteuriseerd.
Het is een mooi gelaagde sake, spannend door zijn mooie zuren, aangevuld met hartige rijsttonen. De afdronk van de sake is opvallend lang. Kan op elke temperatuur gedronken worden.
vanaf 6 flessen wijn: 5% korting
vanaf 12 flessen wijn: 10% korting
vanaf 36 flessen wijn: 12% korting
Kijk onderaan de site naar de voorwaarden
- BrouwerijAkishika Shuzō
- HerkomstNose, Osaka Prefecture
- TypeJunmai
- Inhoud (ml)720 ml
- Alcoholpercentage17%
- Rice polishing rate70%
- Sake meter value+7.0
- Zuurgraad
- Serveer temperatuurAlle temperaturen mogelijk