Akishika Yamahai 2016
De Akishika-brouwerij bevindt zich in de prefectuur Osaka en wordt gezien als één van de beste brouwers van Japan. Ze brouwen met rijst die ze zelf verbouwen. Al hun gebruikte rijst is Yamada Nishiki of Omachi. Brouwer Hiroaki Oku zegt: "Ik ben een boer die sake maakt." Het is zijn doel om het karakter te laten zien van de rijst die hij verbouwt. De sakes van Akishika worden uitsluitend op de markt gebracht wanneer zij vinden dat de sake er klaar voor is.
De Yamahai 2016 was volgens Akishika na 7 jaar flesrijping klaar voor zijn release. Het resultaat is een mooie, droge sake die veel kracht en vulling bezit. Met tonen van honing en paddenstoelen komt de sake als een gerijpte over. Heeft een droge afdronk, zeer geschikt bij de maaltijd. Drink hem op kamertemperatuur of licht verwarmd.
vanaf 6 flessen wijn: 5% korting
vanaf 12 flessen wijn: 10% korting
vanaf 36 flessen wijn: 12% korting
Kijk onderaan de site naar de voorwaarden
- BrouwerijAkishika Shuzō
- HerkomstNose, Osaka Prefecture
- TypeJunmai
- Inhoud (ml)720 ml
- Alcoholpercentage18%
- Rice polishing rate
- Sake meter value+7.0
- Zuurgraad
- Serveer temperatuurAlle temperaturen mogelijk