Amarone della Valpolicella 2013 Magnum
Afkomstig van geselecteerde druiven van glooiende heuvels op 200 en 250 meter boven zeeniveau, gelegen in het Valpolicella-gebied en geplant op kalkrijke bodems.
De brede blend is van 60% corvina veronese 20%, corvinone veronese 15%, rondinella, en 5% oseleta. Het droogproces van de druiven begint vanaf half september en duurt ongeveer 100 dagen onder nauwgezette controle en met een afname van het gewicht van 60%. In januari worden de druiven zacht geperst gevolgd door een vergistingsperiode van een maand. De wijn rijpt gedurende 2 jaar op eiken fouders en daarna gedurende 36 maanden op barriques van Slavonisch eiken vaten, gevolgd door 12 maanden in de fles.
De wijn heeft een intense dichte robijnrode kleur met violette rand. Een warm, pittig, krachtig bouquet met intense aroma's van zwarte bessen en kersen, bittere amandel en vanille. Een overtuigend smaakpalet vol, en fluweelzacht.
Traditioneel geserveerd met wild, gestoofd vlees en volledig gerijpte kazen. Maar ook beschouwd als meditatiewijn geweldig na het avondeten. Ruim van te voren openen is aanbevolen en te drinken op een temperatuur van 17-18 ° C.
vanaf 6 flessen wijn: 5% korting
vanaf 12 flessen wijn: 10% korting
vanaf 36 flessen wijn: 12% korting
Kijk onderaan de site naar de voorwaarden
- KleurRood
- Inhoud (ltr)1,5
- Druivenras(sen)Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta
- Bijzonderheden
- Beoordelingen