Bader Mimeur
Bader Mimeur
Château de Chassagne-Montrachet 2022
Deze Chassagne-Montrachet van Bader-Mimeur is prachtig elegant. Een geur en smaak vol wit fruit en bloemen. Door vergisting en rijping op eikenhouten vaten mooi geïntegreerde aroma's van hout, aangevuld met lichte smaken van brioche en gebak.
€99,95
Bader Mimeur
Meursault 'Le Limozin' 2021
Heerlijke Meursault, van een wijngaard gelegen tussen twee premier cru's, 'Les Charmes' en 'Les Genevrières'. Mooi geïntegreerde houtaroma's en een heerlijke romigheid welke van de fermentatie en rijping op eikenhout afkomstig zijn.
€109,95
Bader Mimeur
Chassagne-Montrachet 'En Journoblot' 2022
Deze bijzondere Chassagne-Montrachet komt van een perceel wat slechts 15 meter verwijderd is van de befaamde Montrachet Grand Crus. Een klassieke Bourgogne, met smaken van fris steenfruit, gebrande noten en een romige structuur. 
€119,95

Bader Mimeur

Sinds de zeventiende eeuw bezitten en beheren de families Bader en Mimeur al wijngaarden in en rond Chassagne-Montrachet, vooral in de Côte de Beaune. Philippe Bader trouwde in 1920 met Elise Mimeur, wiens vader, Charles Mimeur, eigenaar was van het Château de Chassagne-Montrachet. Dit Château vertegenwoordigt een Clos van 5 hectare wijngaardpercelen in de directe omgeving van het Chateau. De geografische ligging van de wijnmakerij en de locatie van de kelders van het Château zorgen voor een minimale tijd en optimale omstandigheden tussen het oogsten van de druiven en de start van de vinificatie. De beste druiven worden ontsteeld en de bessen worden voorzichtig in de grote eikenhouten vaten aan de achterkant van de wijnmakerij geplaatst. Wanneer de gisting eindigt wordt de most door zwaartekracht overgebracht naar de vaten in de kelder eronder. Het residu, de pitten, de schillen en de stelen worden voorzichtig geperst om de perswijn te produceren en opnieuw gerijpt in de kelder beneden. De vaten worden gemaakt van het best beschikbare eiken en elk jaar voor ongeveer 20% vernieuwd. De wijnen worden regelmatig geproefd, geanalyseerd, gecontroleerd en overgestoken van het ene vat naar het andere om de maximale kwaliteit te verkrijgen. De resulterende wijnen van verschillende cuvées van dezelfde appellatie worden gemengd. De wijn rijpt 15 tot 20 maanden in eikenhouten vaten voordat hij wordt gebotteld. Buiten de wijnen uit Chassagne worden er witte bourgognes geproduceerd van onder andere wijngaarden van andere producenten uit de dorpen Saint-Aubin, Meursault en Puligny en rode bourgognes uit Santenay, Chambolle, Pommard en Volnay.