Buisson-Battault
In 1985 werd François Buisson, de jongste van het gezin, betrokken bij de wijnindustrie met zijn vader André, die al sinds 1945 in het vak zit. François voltooide zijn middelbare schooltijd en de wijnbouwschool. Tegelijkertijd leerde hij het vak zelf door zijn ambachtelijke passie voor wijn te ontwikkelen. Van 1985 tot 2003 vormden vader en zoon een hechte samenwerking, één die ervaring en stille kracht meebracht en de ander die durfde en de wil had om te innoveren. In 1991 nam François het beheer van het domein over. Zijn vader overleed in 2003.
In 2005 werden belangrijke veranderingen doorgevoerd en het bedrijf werd overgebracht naar het voormalige huis van zijn grootouders aan moederszijde, dat van 1870 tot 1939 een beroemde mosterdfabriek was geweest. Het domein ontwikkelde zich en maakte het mogelijk om te investeren in oogstontvangst en vinificatiematerialen om pure, elegante wijnen te produceren die hun terroir weerspiegelen en zich in de loop van de tijd goed ontwikkelen. De klantenkring is sinds 2006 met open armen ontvangen in de nieuwe kelders. Deze liefde voor wijn, de wens om voortdurend te innoveren en de deskundigheid te verbeteren, zal de toekomstige generatie in staat stellen om de erfenis te behouden en deze in de loop van de tijd door te geven aan de volgende generatie.