Eric Rodez
Eric Rodez
Cuvée des Grands Vintages Grand Cru BIO
Een van de meest bijzondere wijnen van Rodez is de Grands Vintages. Een blend van de beste jaargangen, in dit geval: 2004, 2002, 2000, 1999, 1998, 1996 en 1995.
€79,95
Eric Rodez
Blanc de Noirs Grand Cru Magnum BIO
Puur pinot noir afkomstig van een wijngaard waar het terroir de nadruk legt op kracht en lengte. Slechts 30% van de wijn ondergaat een malolactische vergisting en 70% wordt gelagerd op kleine eikenhouten vaten, de dosage is 4 gram.
€144,95
Eric Rodez
Les Fournettes Champagne Grand Cru 2009 BIO
Les Fournettes is een vintage champagne bereid uit 100% pinot noir. De druiven zijn afkomstig van een kalkrijk terroir van de Grand Cru D'Ambonnay en uitsluitend van een klein wijngaardperceel genaamd Les Fournettes dat in het bezit is van Eric Rodez.
€145,00
Eric Rodez
Les Beurys Rosé Maceration 2009 Grand Cru BIO
Les Beurys is een vintage rosé champagne bereid uit 100% pinot noir. De druiven zijn afkomstig van de "lieu-dit' genaamd Beurys van het Terroir d'Ambonnay, met behoorlijk wat krijt in de bodem.
€145,00

Eric Rodez

Tijdens een bezoek aan Jacques Selosse met een groep Belgische topsommeliers viel de naam Eric Rodez. Volgens hen was dit domein een van de meest spectaculaire domeinen naast Selosse. Eveneens bleek dit domein de favoriet van Anselme Selosse te zijn. Helaas konden wij destijds niet bij Rodez terecht, maar gelukkig konden we zijn wijnen wel kopen in een - overigens prachtige - wijnhandel in Epernay. Thuis direct de champagnes geproefd en er was niets te veel gezegd. De stijl, de finesses en de complexiteit; werkelijk uniek! Gelukkig konden wij in september wel bij Rodez langs en konden we zien hoe de druiven geperst werden in zijn persen uit de jaren ’30.

Eric Rodez was, voordat hij terugkeerde op het familiedomein, wijnmaker bij het beroemde Krug. Iets wat terug te vinden is in de stijl van zijn wijnen. Hij combineert daarin kracht, diepte en raffinement en weet de invloeden van de houten vaten precies op de juiste manier toe te passen. En net als Krug vinifieert hij alle percelen apart en blendt hij uiteindelijk 60 verschillende wijnen tot zijn cuvées. Reeds in de jaren ‘80 besloot Eric Rodez biologisch te gaan werken. Hij vond de balans in zijn wijngaarden echter nog niet goed genoeg en stapte in 2009 over op de biodynamische wijnbouw. Vrij uniek in Champagne, slechts 110 van de 11.000 wijnboeren in deze streek werken überhaupt biologisch.

Dat de champagnes van Eric Rodez een cultstatus gaan krijgen, à la Jacques Selosse of Krug, lijkt slechts een kwestie van tijd. De unieke kwaliteiten zijn er, en gelukkig zijn de champagnes (nu nog) redelijk betaalbaar.