Gabel
Gabel
Sauvignon Blanc 2023 BIO
Gabel's wijngaard voor sauvignon blanc is 12 jaar geleden beplant met klonen uit de Loire. De wijn heeft een verleidelijke geur van vers groen, zoals kruisbes en pas gemaaid gras, wat geel steenfruit en is super sappig. 
€14,50
Gabel
Grauburgunder 2023 BIO
De Grauburgunder Gutswein is de belangrijkste wijn van Weingut Gabel. Het grootste deel vergist in grote, 100-jaar oude foeders. In de geur heeft de wijn peer, appel en subtiele citrustonen. In de smaak vooral peer en nootachtige tonen
€14,50
Gabel
Spätburgunder 2021 BIO
De Spätburgunder is een fijne, doordrinkbare wijn met een sterke prijs-kwaliteitverhouding. In de neus vooral fris rood fruit van framboos, bosaardbei, rode kers en cranberry. In de mond aangenaam en sappig met een vitale afdronk.
€14,95
Gabel
Sauvignon Blanc Fumé 2022 BIO
Gabel's wijngaard voor sauvignon blanc is 12 jaar geleden beplant met klonen uit de Loire. In tegenstelling tot de reguliere Sauvignon van Gabel is deze wijn op eiken vergist, in de smaak zeer mineraal met licht rokerige toetsen.
€19,95
Gabel
Weissburgunder Tradition 2020 BIO
Dat Herxheim am Berg bijzonder is voor de ‘burgunder’-druivenrassen is duidelijk te proeven in de serie weissburgunders die op dit domein gemaakt wordt. Het resultaat is een complexe wijn met steenfruit, peer en een vleugje hout in de geur.
€19,95
Gabel
Spätburgunder Tradition 2021 BIO
De Spätburgunder is een fijne, doordrinkbare wijn met een sterke prijs-kwaliteitverhouding. In de neus vooral fris rood fruit van framboos, bosaardbei, rode kers en cranberry. In de mond aangenaam en sappig met een vitale afdronk.
€22,50
Gabel
Weissburgunder ‘Steig’ 2020 BIO
De Weissburgunder ‘Steig’ is de topwijn uit de serie weissburgunders en komt van de ‘Bissersheimer Steig’ wijngaard. Een wijn waarbij wij bij het proeven direct een vergelijking maakten met de legendarische Weisser Burgunder van Bernhard Huber.
€27,25
Gabel
Blaufrankisch 'Held' 2019 BIO
De Blaufrankisch is een interessante droge rode wijn van druiven van één van de beste 'enkele' wijngaarden(einzellagen) van Gabel. Een tamelijk gespierde wijn, maar ook sappig met relatief koel fruit en licht peperige tonen.
€27,95
Gabel
Honigsack Spätburgunder 2021 BIO
De Honigsack heeft een lange traditie in de productie van fraaie spätburgunders De kalksteen geeft de wijn een kenmerkende mineraliteit. Aroma's van verse frambozen en kersen evenals subtiele geroosterde tonen, met een goede body en verkwikkende zuren.
€31,95
Gabel
Kirchheim Steinacker Spätburgunder 2020 BIO
Eichelmann schrijft: ‘De Steinacker Pinot Noir heeft ook een complex boeket met tonen van zure kersen, krokant en bosgrond, lijkt nog erg jong in de mond, heeft grip, een frisse zuurgraad, elegantie en behoorlijk potentieel’. 91 punten.
€39,95
Gabel
Am Felsenberg Spätburgunder 2022 BIO
Eichelmann wijngids schrijft: De pinot noir Am Felsenberg is aanvankelijk licht reductief in het boeket, opent zich dan steeds meer en toont complex rood fruit met aroma's van aalbessen, frambozen en rozenbottels, elegant en animerend van smaak. 92 punten
€84,95

Gabel

Weingut Gabel is een nieuwe ster in wording in de Pfalz. Een 350-jaar oud familiedomein, waar de nieuwe generatie een nieuwe koers is ingeslagen. Het wijnhuis is gevestigd in Herxheim am Berg, een gedeelte van de Pfalz waar behoorlijk kalkrijke hellingen te vinden zijn, ideaal voor wijnbouw. Dit bewezen de Romeinen al in 58 v. Christus, toen de eerste wijngaarden van de Pfalz hier werden geplant. Daarnaast is Herxheim am Berg de hoogstgelegen plaats aan de ‘Weinstrasse’.
Broer en zus Oliver en Lisa Gabel hebben hun eerste wijnen op het familiedomein in 2008 gemaakt en diverse wijnstudies en stages in binnen- en buitenland gevolgd, voordat zij volledig verantwoordelijk werden voor de oogst in 2014.

Oliver en Lisa zijn vooral op zoek naar de expressie van het terroir en de verfijning van de smaak van hun wijnen. Sinds 2016 worden alle wijngaarden biologisch bewerkt en vanaf de oogst van 2019 mogen zij het bio-certificaat op de fles vermelden. Wanneer het kan, vindt de gisting spontaan plaats. De gisting en rijping vindt plaats in - tot wel 100-jaar oude - houten foeders. Het doel is om wijnen te maken op een zo natuurlijk mogelijke manier.