De wijn, vergist in tank, is relatief snel gebotteld om de aromatische fruitkarakters geheel tot hun recht te laten komen.
Henschke
De veelgeprezen familie Henschke, is grondlegger van de Australische familie wijnbedrijven, een pioniersfamilie in Zuid-Australië gevestigd in Eden Valley, waar Johann Christian Henschke van de eerste generatie in 1841 naartoe migreerde vanuit Silezië in Duitsland. De nu legendarische Shiraz Hill of Grace werd voor het eerst geproduceerd in 1858 en zou een mijlpaal worden in het indrukwekkende succesverhaal van deze wijnmakerij. Elke generatie heeft bijgedragen aan de legende, vooral Cyril Henschke van de vierde generatie, met het uitbrengen van verschillende wijnen, waarin het karakter van de druif en het terroir centraal staat, baanbrekende mono-cepage, single-vineyard wijnen zoals de beroemde Mount Edelstone en de Hill of Grace. Wijnmaker Stephen van de vijfde generatie en zijn vrouw Prue hebben veel onderscheidingen ontvangen voor hun toewijding aan kwaliteit, innovatie en integratie van wijngaard en wijnmakerij. Ze blijven hun witte wijnen maken met een focus op zuiverheid, terwijl hun rode wijnen een sterke focus hebben op terroir. Net zoals eerdere generaties hebben gedaan, willen ze de wijngaarden en wijnmakerij beheren zodat ze in een nog betere staat kunnen worden doorgegeven aan de volgende generatie dan zij ze hebben geërfd. Hill of Grace en Mount Edelstone zijn misschien wel de twee oudste enkele wijngaardwijnen die in dit land worden geproduceerd en die het wijnverhaal van Australië vertellen. Johann, de zesde generatie van de familie Henschke, is de oudste van de drie kinderen van Stephen en Prue. Johann studeerde in 2005 af als wijnmaker aan de Universiteit van Adelaide en deed vervolgens uitgebreide ervaring op bij naar Leeuwin Estate in Margaret River, Australië, Felton Road in Central Otago, Nieuw-Zeeland, Isole e Olena in Toscane, Italië en Arietta in de Napa Valley, VS.
Alle wijngaarden in eigendom van Henshke worden biodynamisch bewerkt.