Jean-Marc Morey
De Morey familie is omvangrijk in de Bourgogne en heeft diepe wortels in het dorp Chassagne-Montrachet. Jean-Marc Morey creëerde zijn eigen domaine in 1981, nadat zijn vader Albert het wijngoed had verdeeld tussen zijn 2 zoons Jean Marc en Bernard. Jean-Marc kon dus putten uit een schat aan ervaring van huis uit en ontwikkelde een zeer persoonlijke stijl met een grote betrokkenheid tot het begrip "terroir". Jean-Marc heeft 8,5 hectare wijngaard verspreid over de dorpen Chassagne, St. Aubin, Santenay en Beaune. De productie is ongeveer gelijkelijk verdeeld over witte en rode wijnen. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is meer dan 35 jaar. Chardonnay levert gemiddeld ongeveer 48 hl / ha. De opbrengsten van de pinot noir zijn veel lager, tussen 30 en 40 hl / ha. Het merendeel van zijn percelen liggen in Chassagne. Deze wijngaarden -vaak percelen van premier cru niveau- stellen hem in staat om een prachtig scala aan witte en rode wijnen te produceren, die afzonderlijk gevinifieerd en gebotteld worden. Morey gebruikt traditionele vinificatie methoden en alleen wilde gisten. Voor zijn witte wijnen, gaat het sap rechtstreeks van de pers in de vaten voor de vergisting. Met de zachtere pneumatische pers is het niet meer nodig de vaste deeltjes in de most te laten bezinken. Na de gisting, rust de wijn op de de gistcellen en profiteert van batonnage tijdens de veroudering. Zijn pinot noir druiven worden ontsteeld. Slechts ongeveer een kwart nieuw eikenhout wordt gebruikt en soms minder. Voor Jean-Marc Morey is het gebruik van eikenhout een noodzakelijk onderdeel van de opvoeding en rijping, maar het is een element dat nooit de overhand mag krijgen over het de fruit en de typiciteit van het "terroir". De Bourgogne schrijver Burghound noemt Jean Marc onophoudelijk geniaal!!