De wijn geeft een prachtig voorbeeld van wat er in Stellenbosch mogelijk is aan expressieve terroirwijnen van granietbodem.
Jordan
Jordan is het enige estate in Stellenbosch dat wijngaarden bezit die in alle richtingen staan aangeplant. Niet verwonderlijk gezien de achtergrond van Gary Jordan als vermaard geoloog. Dankzij deze specifieke liggingen en de verscheidenheid in bodemsamenstelling, is de diversiteit bij Jordan groot.
De wijngaarden van Jordan lopen vanaf de Stellenbosch Kloof tot over de hellingen van de Bottelary Hills. Vanaf deze hellingen heeft men een spectaculair panoramisch uitzicht over Kaapstad, de Tafelberg, False Bay en het historische stadje Stellenbosch. Het is een echt familiebedrijf waar al jaren fantastische wijnen worden gemaakt. De wijnboerderij werd in 1982 gekocht door vader Ted en zoon Gary Jordan. Na jaren bodem- en klimaatonderzoek plantte Gary in 1992 precies het juiste druivenras op elk stukje helling. Zij hebben werkelijk de perfecte middenweg gevonden tussen de rijp geconcentreerde, fruitige en toegankelijke wijnen van de ‘Nieuwe Wereld’ en de complexe structuur van de klassieke wijnwereld. Alle wijnen komen van eigen gaarden en zijn voornamelijk cépagewijnen.
Hun vlaggenschip-chardonnay, de ‘Nine Yards’, behoort tot de elite van Zuid-Afrika en is al een keer door het wijnblad Decanter uitgeroepen tot ‘Beste Chardonnay van de Wereld’ op de World Wine Awards!
In 2009 verwezenlijkten Gary en Kathy nog een droom. In maart van dat jaar openden ze in samenwerking met Neleen Strauss, van het bekende Vivat Bacchus, Restaurant High Timber in Londen. In december 2009 volgde het tweede zeer culinaire restaurant, maar nu heel wat dichter bij huis. Het restaurant is gevestigd op het landgoed van Jordan Winery en is een samenwerking tussen de Jordans en de beroemde Zuid-Afrikaanse Chef George Jardine. Het restaurant wordt tot op heden jaarlijks verkozen tot één van de beste tien van Zuid-Afrika. 'Van onze wijnen moet genoten worden in combinatie met heerlijk eten,' aldus Gary.