Pierre-Yves Colin-Morey
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....
Pierre-Yves Colin-Morey
Inmiddels begint in de Bourgogne langzaam door te dringen dat de wijnen van Pierre-Yves Colin-Morey tot de absolute top van de streek behoren, en zich op het niveau bevinden van de allergrootste wijnen zoals die van Roulot, Coche-Dury en Comtes Lafon. De diverse publicaties van Jancis Robinson, Burghound en Rober Parker over dit schitterende wijnhuis onderstrepen dit.Pierre-Yves is een van de vier kinderen van Marc Colin, de koning van Saint-Aubin. Hij werkte daar met zijn broers, maar was niet tevreden over de kwaliteiten (die toch al heel hoog waren) en was ervan overtuigd dat het nóg beter kon. Zo startte hij 2001 op kleinschalige basis als negociant. Vier jaar later haalde hij zijn deel van de wijngaarden uit het domaine Marc Colin. Bovendien hielp zijn vrouw Caroline Morey nog een 'handje' door wijngaarden uit Chassagne in te brengen via haar vader Jean-Marc. De wijngaarden zijn verdeeld over Saint-Aubin, Chassagne, Meursault en Rully en Pierre-Yves koopt druiven aan uit Pernand, Puligny en Montrachet. Een aantal van zijn cuvées zijn: En Remilly, Chatenière, Combes en Le Banc, Le Trézin, Champ Gain, Encégnière, Chenevotte, Champs-Gains, Folatières en Baudines.
In de wijngaard wordt bijzonder hard gewerkt. Met slechts één assistent worden de stokken zeer streng gesnoeid, waardoor een groene oogst amper nodig is en een lager alcoholpercentage gegarandeerd is. De druiven worden biologisch geteeld, zonder dat certificatie wordt nagestreefd. Pierre-Yves heeft een gouden hand in de kelder. Hij heeft een voorkeur voor fusten van 350 liter (ongeveer 1/3 nieuw), maakt geen gebruik van bâtonnage en bottelt met onbewerkte en langere kurken (vandaar de zwaardere flessen). Hij verwarmt bovendien zijn kelder niet om de malolactische gisting op gang te brengen. Zijn stijl is modern, waarbij het hout in de eerste jaren een duidelijke invloed heeft. Het zijn wijnen met een echte drive in zich, ze zijn ambitieus en de passie van de maker is erin te proeven. De wijnen zijn (per cuvée verschillend) pas na vier tot vijftien jaar volwassen.