Remi Jobard
Remi Jobard is de dynamische zoon van Charles Jobard, die jaren gewijd heeft aan de opbouw van dit kleine wijngoed van 9 hectare, maar met grootse percelen in Meursault. Remi liet zijn talent direct zien met modern gemaakte wijnen die vooral puur en mineralig, oorspronkelijk en niet overgeconcentreerd zijn. Het domaine heeft het gebruik van herbiciden en chemicaliën al sinds 1988 afgeschaft en de wijnen zijn deels biologisch gecertificeerd, zodat de terroirs met hun prachtige kalkstenen heuvels optimaal tot hun recht komen. De oogst wordt elk jaar door hetzelfde team uitgevoerd, de plukkers zijn ervaren en voeren een eerste sortering direct in de wijngaard uit. Naast deels biologische wijnbouw wordt bij de vinificatie zo weinig mogelijk ingegrepen, de veroudering in Stockinger demi-muids, 650 liter Oostenrijkse eikenhouten vaten, brengt zeer weinig houtaroma's, maar een mooie structuur. Deze bourgognes ontvangen vaak hoge beoordelingen bij de pers en zijn een prima referentie van de appellatie Meursault, met gebeitelde en pure wijnen. De premier cru's Poruzot en Genevrières behoren samen met de Charmes en Perrières tot de volmaakste terroirs, die Meursault te bieden heeft.