Greywacke Pinotage 2017
Goede pinotage’s -het enige échte Zuid-Afrikaanse druivenras- zijn op één hand te tellen. Rijkdom en frisheid gaan niet vaak hand in hand. Zo stoeide ook Gottfried met zijn pinotage druiven: hij kon er niet de wijn van maken die hij voor ogen had. Totdat hij het wijnmaakproces radicaal veranderde en zijn pinotage inmiddels beschouwd wordt als één van de drie besten van het land. Om de frisheid in de wijn te krijgen plukt hij de helft van zijn wijngaard drie weken eerder dan normaal. Dan worden de meest gezonde trossen geselecteerd. De andere helft van de druiven laat hij hangen tot eind maart, zodat ze door de wind en zon indrogen en een behoorlijke concentratie krijgen. Inmiddels is de eerste pluk door middel van ‘maceration carbonique’ vergist en aan dit sap worden de ingedroogde druiven toegevoegd. Hierdoor ondergaat de wijn opnieuw een vergisting en krijgt het sap zijn rijkdom. Deze methode lijkt erg veel op de Ripasso methode die wordt toegepast in de Valpolicella (Italië). De wijn rijpt daarna twee jaar op Franse barriques (40% nieuw). Jaargang 2010 kreeg al direct 5 sterren in de Platter’s gids! De wijn heeft een complexe geur met tonen van wilde bessen, specerijen en kersen. In de smaak is de wijn vol, royaal en breed. Zo zijn er naast zwarte kersen, tonen van donkere chocolade te ontdekken, een fijn pepertje en zachte tannines. In de elegante afdronk komt het rijpe van de tweede pluk duidelijk naar voren en heeft hij zelfs een spoortje drop.
vanaf 6 flessen wijn: 5% korting
vanaf 12 flessen wijn: 10% korting
vanaf 36 flessen wijn: 12% korting
Kijk onderaan de site naar de voorwaarden
- KleurRood
- Inhoud (ltr)0,75
- Druivenras(sen)Pinotage
- Bijzonderheden
- Beoordelingen