Jabara Sake
Jabara sake is gemaakt met de zeldzame Jabara citrus vrucht, welke exclusief in Kitayama dorp groeit, in Wakayama prefectuur. De Jabara is een kruising tussen een Yuzu en Pomelomandarijn (citrus nobilis), die dan ook van nature ontstaan is in de prefectuur Wakayama. Aangezien er slechts 5000 bomen staan met deze vrucht en je nergens buiten dit gebied Jabara zal aantreffen is het een exclusieve drank waar de productie altijd klein van zou blijven.
Deze bijzondere sake wordt gemaakt van vers Jabara sap, fijngemalen Jabara schil, suikers (riet -en bietsuiker) en speciaal gemaakte sake die precies bij de smaak van Jabara citrus past. Het wordt al vele jaren gemaakt in Japan, in de kleine, maar unieke brouwerij Yoshimuro Hideo Shoten en is tot voor kort nooit eerder vanuit Japan geëxporteerd. Jabara sake heeft sterk bloemig citrusaroma en heeft mooie balans tussen zuur, bitter en lichtzoet. De smaakt lijkt veel op die van de Yuzu sake's, maar Jabara heeft iets meer verfijning en wat lichte specerijen in de smaak. Er zijn veel manieren om Jabara sake te drinken. Puur met ijs, met bruisend water en als unieke ingrediënt voor vele cocktails. Heerlijk als aperitief, digestief en bij bijvoorbeeld desserts.
vanaf 6 flessen wijn: 5% korting
vanaf 12 flessen wijn: 10% korting
vanaf 36 flessen wijn: 12% korting
Kijk onderaan de site naar de voorwaarden
- BrouwerijYoshimuro Hideo Shoten
- HerkomstWakayama Prefectuur
- Typefruit liquor sake based
- Inhoud (ml)720 ml
- Alcoholpercentage8%
- Rice polishing rate
- Sake meter value
- Zuurgraad
- Serveer temperatuurijskoud, straight of on-the-rocks