Kirei Shuzo Hachi-Ku Godanjikomi
Hachi is 八 (8) en Ku is 九 (9), wat samen 89 is, genoemd naar het percentage kōji dat deze sake bevat - maar liefst 89%! Kōji is rijst die is geënt met de zetmeel brekende kōji-kin. Dit is ongeveer vier keer zoveel kōji dan in vergelijkbare sake. Go-Dan Shikomi betekent fermentatie in 5 fasen, wat inhoudt dat de kōji, gestoomde rijst en water in 5 afzonderlijke stappen zijn toegevoegd om de moto (starter) om te zetten in de moromi (puree). Bij de meeste sake gebeurd dit in 3 stappen. De 5-fasen fermentatie en het hoge gehalte aan kōji die gebruikt is om Hachi Ku te maken geven deze sake een intense smaak met een hoge umami en zoetheid, met een evenwichtige zuurgraad. Hachi Ku heeft een levendige fruitige geur en smaken van geoxideerde peer met een zoete intensiteit. De afdronk wordt gedomineerd door verfrissende zuren en een bijna tanninerijke impressie van druivenpitten. Een zeldzame, extreme sake!
De brouwerij Kirei Shuzo is gevestigd in het dorp Saijo, in een straat die wel de “Sakebrouwstraat” genoemd wordt vanwege het hoge aantal sakebrouwerijen die deze plek kiezen voor de hoge kwaliteit van het bronwater. De brouwtradities gaan terug tot rond 1650. Het dorp ligt in een hoger gelegen kom omringd door 300-500 meter hoge bergen, waardoor er in de winter een ideaal klimaat ontstaat om sake te brouwen (4-5 graden C). De brouwerij heeft haar eigen waterbron. De brouwerij produceert alleen junmai sake: pure sake.
vanaf 6 flessen wijn: 5% korting
vanaf 12 flessen wijn: 10% korting
vanaf 36 flessen wijn: 12% korting
Kijk onderaan de site naar de voorwaarden
- BrouwerijKirei Shuzō
- HerkomstHiroshima
- TypeJunmai
- Inhoud (ml)720
- Alcoholpercentage17%
- Rice polishing rate70%
- Sake meter value
- Zuurgraad
- Serveer temperatuurAlle temperaturen mogelijk