Pasteuning

Najaarsproeverij in het Conservatorium Hotel

Najaarsproeverij in het Conservatorium Hotel
Licht
Krachtig

Onze jaarlijkse traditie, op de 2e zondag van november, komt er weer aan. Zondag 10 november zullen zes wijnmakers acte de présence geven om u kennis te laten maken met hun wijnen en hun gedrevenheid. En wederom zijn het niet de minste. Zelfs de introductie van een (voor ons) nieuw wijnhuis, uit een streek en land waar nog niemand heel bekend mee is! Daarnaast is er aandacht voor alcoholvrij, presenteren wij de beste Nederlandse bubbel en kunt u een brede selectie aan top sakes proeven!

Dé Proeverij met de Wijnmakers
Onze najaarsproeverij vindt plaats in de Symphony Room van het Conservatorium Hotel. Deze is te bereiken met de lift tegenover de lobby. Het betreft een inloopproeverij en wij adviseren om zo vroeg mogelijk te komen, daar het drukste moment altijd in het laatste uur is.
De wijnhuizen/producenten die present zijn:
- Weingut Carl Loewen - Mosel
- Neverland - Rheinhessen
- Weingut Gabel - Pfalz
- Bertrand-Delespierre - Champagne
- Château du Haut Maray - Graves
- Bachelder - Niagara (Canada)
- MinZeven - Flevoland
- Vendôme Mademoiselle - België (alc.vrij)
- Yoigokochi Sake - Japan

Kaarten voor deze grootse proeverij dient u van te voren aan te schaffen, er is geen kaartverkoop aan de deur. 
De najaarsproeverij is van 14:00 tot 17:00
Entree voor de proeverij is € 7,50 p.p.

Minimum leeftijd: 18 jaar (ook onder begeleiding & baby's)

De line-up:

Duitsland:
Carl Loewen - Mosel
Onze ontdekking in 2015, bij toeval in een restaurant. Zulke heldere, verfijnde wijnen uit de Mosel hadden wij eerder nog niet geproefd. We weten onze eerste proeverij met de toen nog jonge Christopher Loewen goed te herinneren, zo gepassioneerd, zo ambitieus, hij wist precies wat hij wilde. Inmiddels, na 'wijnmaker van het jaar' in Duitsland te zijn geweest en zijn eerste 100 punten wijn, kent iedereen in Duitsland 'Weingut Carl Loewen' en zijn de wijnen uitsluitend op allocatie. Volgens velen de beste wijnmaker van de Mosel als het om droge wijnen gaat. 

Neverland - Rheinhessen
We zeiden nog: "We voeren al negen wijnhuizen uit Duitsland, dat dekt alle stijlen al", totdat we de wijnen van Neverland proefden. Vernieuwend, out of the box, verrassend en bovenal bijzonder lekker. Zo zou je de wijnen van Neverland kunnen samenvatten. De focus ligt hier niet op riesling (al maken ze die wel), maar juist op de meest aparte blends van druiven die eerder bekend zijn uit de geschiedenisboeken. Huxelrebe, Bacchus en Traminer, om er maar een paar te noemen. Door hun unieke terroir vol kalk en de bijzondere benadering van wijnmaken, worden hier wijnen gemaakt in een stijl die je in Duitsland niet snel aantreft. Neverland maakt ook samen met de sommeliers van twee 2-michelinsterren restaurants (waaronder Tim Raue in Berlijn) de signatuurwijn, gastronomisch zit het wel goed! Onvergelijkbaar met onze andere wijnhuizen en daarom is wijnhuis nummer 10 uit Duitsland een feit! 

Gabel - Pfalz
In 2019 werden wij getipt op een nieuw talent in de Pfalz, Oliver Gabel van Weingut Gabel. Ooit een Weingut dat vooral zijn wijnen naar de plaatselijke coöperatie bracht, maar sinds de jonge Oliver Gabel in 2014 het Weingut overnam, wilde hij het bijzondere terroir van Herxheim laten spreken. Zo heeft hij zijn wijngaarden minutieus in kaart gebracht, zodat elke wijngaard zijn karakter maximaal reflecteert in de wijn. Inmiddels bottelen ze alle wijn zelf en zijn de inspanningen van Oliver in 2022 beloond met de onderscheiding 'Aufsteiger des Jahres' door de bekende Duitse wijngids Eichelmann. Eichelmann schrijft hierbij: “Oliver Gabel schittert dit jaar op alle vlakken: of het nu gaat om Riesling, Pinot Blanc, zijn mousserende wijnen, Pinot Noir of andere rode wijnen, er loopt een duidelijke signatuur door de hele collectie, alle wijnen zijn matig in alcohol en zeer elegant, altijd stimulerend en harmonieus”. Zijn wijnen kan hij ook in het Nederlands toelichten, zijn moeder is van Nederlandse bodem.

Frankrijk:
Bertrand-Delespierre - Champagne
Begin 2018 stond er een jonge vrouw, Clémence Bertrand, onaangekondigd in onze winkel, of we haar champagne wilde proeven. Normaliter gaan wij daar niet op in (het gebeurt namelijk nogal vaak en doorgaans zijn de wijnen teleurstellend), maar in een vluchtige blik in de documentatie zagen we dat haar champagne 91 punten van Robert Parker en 92 punten van The Wine Spectator had gekregen. En dat voor een zeer schappelijk geprijsde wijn...toch maar eens proeven. Nou, er was niets overdreven aan de punten want wat een mooie, droge en karaktervolle stijl. Clémence en haar broer Adrien zijn de nieuwe generatie in het familiebedrijf en stuwen samen de kwaliteiten verder omhoog. Nóg minder dosage en een aantal spectaculaire mono-cepages zoals bijvoorbeeld de 100% Pinot Meunier. Inmiddels is Bertrand-Delespierre een champagnehuis 'one to watch'. 

Château du Haut Maray - Graves
Tijdens een fantastische lunch in Saint-Emilion werd ons in 2018 een Bordeaux geschonken waar we nog nooit van gehoord hadden. Haut Maray, uit de Graves. Achteraf geheel niet toevallig, want de eigenaar van het restaurant bleek ook de eigenaar van het illustere Château Pavie en laat nu net de wijnmaker hiervan samen met zijn broer dit mini-domein hebben. De wijnen van Haut Maray ademen stuk voor stuk Graves uit, het stenige van de door keien bezaaide wijngaarden. Een fractie strenger dan de omliggende streken maar dankzij hun rijping bijzonder aantrekkelijk. Bordeaux wijnen die uitblinken in prijs-kwaliteit, ons best bewaarde geheim. 

Canada:
Bachelder - Niagara
Niagara is vooral bekend om zijn watervallen, maar het is een kwestie van tijd dat dit gebied een nieuwe bekendheid verwerft en tot de topstreken voor chardonnay, pinot noir en gamay wordt gerekend. En dat allemaal onder de bezielde leiding van Thomas Bachelder, die elke wijngaard, elk microklimaat tot detail uitzoekt en apart vinifieerd. Een soort van mini-Bourgogne in Canada. Thomas Bachelder hebben wij ontmoet dankzij Patrick Piuze, onze Canadese Chablis producent, die inmiddels tot de absolute top van Chablis gerekend wordt. Hij vertelde ons over Thomas en dat we dat maar eens moesten gaan proeven, volgens hem was het namelijk erg goed. Wij zijn het roerend eens en delen Thomas' wijnen graag met u. Thomas en zijn vrouw Mary zijn speciaal overgevlogen om u alles over hun missie te vertellen! 

Nederland:
MinZeven Bruut & Bruizend - Flevoland
Silvia Anthonj, schrijfster van de Duitse Supermarkt Wijngids had een droom; zelf mousserende wijn maken. En dan niet als hobby, het moest perfect. Samen met haar echtgenoot Willem Kips vonden zij in Flevoland een uitstekend stuk land voor de wijngaard, zeven meter onder zeespiegel (MinZeven). Vervolgens werd de hulp gevraagd van de beste mensen uit het vak. Zo werd er een Italiaanse wijngaard specialist ingevlogen en werd Volker Raumland om zijn expertise gevraagd. Volker Raumland verzorgt tevens de degorgement, welke volledig met de hand gebeurt. MinZeven is een bijzonder project, met 5 sterren in Perswijn hoog gewaardeerd en uniek voor Nederland. Helaas is vorig jaar Silvia ons ontvallen, maar haar wijnen rijpen nog steeds in de kelders door. Willem presenteert de wijnen op onze proeverij. 

Japan:
Sake van Yoigokochi 
Nota bene in Taiko, het restaurant van het Conservatorium Hotel, proefden wij sake zoals wij deze nog nooit hadden geproefd. Zo geconcentreerd, puur en waanzinnig om te combineren bij een gerecht. Het leek ons leuk om wat sake in de winkel te verkopen, we begonnen met 9 soorten. Dat ging best goed, dus langzaam uitgebreid en ongemerkt zijn we een sake specialist geworden. Het assortiment omvat inmiddels meer dan 60(!) soorten sake, allemaal ongefilterd, niet verdund en niet gepasteuriseerd. Handgemaakte sake. Froukje Betten presenteert u diverse soorten sake, allemaal in hun eigen stijl. Wilt u meer te weten komen over sake, dan mag u dit niet missen!

Alcoholvrij:
Vendôme Mademoiselle - België
Onze allereerste alcoholvrije, gedealcoliseerde wijn was van Vendôme. Alweer 10 jaar geleden, we bestelden 12 om 12 flessen om eens te kijken hoe dit zou lopen. Natuurlijk was er destijds genoeg commentaar op alcoholvrij, maar we verkochten er meer van dan we hadden gedacht. Uiteindelijk is Vendôme voor ons het begin van een enorme ontwikkeling in alcoholvrij geweest en ondertussen zijn wij één van de grootste importeurs van premium alcoholvrij in Nederland. Dit jaar hebben wij de import van Vendôme verworven en presenteren wij u graag deze verfijnde stijl alcoholvrije wijn, die ook nog eens hoog scoort bij de Grote Hamersma.
Lees meer
€7,50 per stuk
Op voorraad
Koop met extra korting:
vanaf 6 flessen wijn: 5% korting
vanaf 12 flessen wijn: 10% korting
vanaf 36 flessen wijn: 12% korting
Kijk onderaan de site naar de voorwaarden

Pasteuning