Nigori Umeshu
Deze Nigori (troebel) Umeshu Sake is gemaakt met lokale Nanko Ume-vruchten, waarvan ook de pulpdeeltjes zijn toegevoegd aan de Umeshu-likeur, om de textuur van het fruit zelf te verhogen. Deze sake heeft een diepe perzikkleur in het glas, nog versterkt door het troebele uiterlijk. Aromatisch is hij bijzonder complex, met rode pruimen, maar ook nuances van perziken, nectarines en gedroogde abrikoos. Voeg daarbij de subtiele zoete elementen van vanille en tonkaboon en het is een uitzonderlijk zuivere en uitnodigende neus. In de mond is de viscositeit onmiddellijk duidelijk, maar de frisse zuurgraad houdt de merkbare suikergraad in perfecte balans. De smaken zijn bijna een replica van de neus, met rode pruimen en rijp steenfruit, ondersteund door witte chocolade, vanilleboon en crème brûlee. Uitstekende sake. 10% alc.
Serveersuggestie: drink de sake gekoeld, met ijsblokjes of met sodawater, of meng deze in een cocktail. Kan na opening minimaal 8-10 weken in de koelkast worden bewaard.
Heiwa Shuzō (Vrede Brouwerij) is voor de oorlog opgericht en maakte een doorstart na de oorlog. De herkomstlokatie Wakayama is bekend om haar fruitproductie. Als een echte Wakayama brouwerij produceert Heiwa Shuzō zowel sake als luxe fruitwijnen en staat landelijk bekend om de goede kwaliteit van haar producten.
vanaf 6 flessen wijn: 5% korting
vanaf 12 flessen wijn: 10% korting
vanaf 36 flessen wijn: 12% korting
Kijk onderaan de site naar de voorwaarden
- BrouwerijHeiwa Shuzō
- HerkomstWakayama
- TypeUmeshu
- Inhoud (ml)720 ml
- Alcoholpercentage10%
- Rice polishing rate
- Sake meter value
- Zuurgraad
- Serveer temperatuurgekoeld, straight of on-the-rocks