Ine Mankai
Sake die deels is gemaakt van zwarte rijst, die paars is van binnen, hetgeen resulteert in een unieke rode kleur. De zoetheid en zuurgraad van deze sake leidt tot een fruitige smaak van granaatappel gevolgd door een toon van olijven. De zwarte rijst is een prehistorische rijstsoort, die door de Tokyo Agricultural University geconserveerd is en door de brouwerij opnieuw geteeld wordt voor de produktie van deze sake. Zoet en rokerig, een beetje vergelijkbaar met sherry. Koud serveren. Heerlijk als aperitief, of bij zuurkool.
De Mukai Shuzō brouwerij is opgericht in 1754. Mukai Kuniko, de hoofdbrouwer (tōji) van Mukai Shuzō is één van de eerste vrouwelijke brouwers in Japan. Ze is voortdurend aan het experimenteren met nieuwe soorten sake, meestal in miniscule hoeveelheden. De brouwerij is gelegen aan de Japanse Zee, in een pittoresk dorp dat bekend is vanwege haar unieke bootgarages (funaya), die onder de huizen direct aan zee liggen. Mukai Shuzō produceert tegenwoordig alleen nog pure sake (junmaishu).
vanaf 6 flessen wijn: 5% korting
vanaf 12 flessen wijn: 10% korting
vanaf 36 flessen wijn: 12% korting
Kijk onderaan de site naar de voorwaarden
- BrouwerijMukai Shuzō
- HerkomstKyoto
- Typejunmai akamaishu
- Inhoud (ml)720 ml
- Alcoholpercentage14%
- Rice polishing rate70%
- Sake meter value-60
- Zuurgraad
- Serveer temperatuurDrink koud