Valpolicella Ripasso Superiore 2019 Magnum
Valpolicella Superiore, gemaakt met de traditionele techniek van 'Ripasso'. Hij komt van geselecteerde druiven van glooiende heuvels op 200 en 250 meter boven zeeniveau, gelegen in het Valpolicella-gebied en geplant op kalkrijke bodems. De brede blend is van 60% corvina veronese 20%, corvinone veronese 15%, rondinella, en 5% oseleta. De vergisting en maceratie duurt rond de 20 dagen. gevolgd door een rustperiode van de most gedurende 90 dagen. Een tweede gisting komt op gang op de schillen van de Amarone. De wijn wordt gerijpt op eiken foeders van 30 hectoliter van Slavonisch eiken gedurende 12 maanden. Verdere evolutie op fles gedurende 12 maanden.
Intense robijnrode kleur. Intens aromatisch boeket met fruit van rijpe kersen en confiture. Droge, volle en zachte smaak in de mond, bovenal elegante en met een zeer aangename licht bittere afdronk.
Perfect bij pastagerechten, vleesgerechten en kazen. Ideaal bij traditionele "risotto". Aanbevolen drinktemperatuur 17-18 ° C.
vanaf 6 flessen wijn: 5% korting
vanaf 12 flessen wijn: 10% korting
vanaf 36 flessen wijn: 12% korting
Kijk onderaan de site naar de voorwaarden
- KleurRood
- Inhoud (ltr)1,5
- Druivenras(sen)Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta
- Bijzonderheden
- Beoordelingen