Weissburgunder Tradition 2023
Dat Herxheim am Berg bijzonder is voor de ‘burgunder’-druivenrassen is duidelijk te proeven in de serie weissburgunders die op dit domein gemaakt wordt. De druiven voor deze Tradition worden over meerdere dagen geplukt, de eerste selectie gebeurt al in de wijngaard. De vergisting vindt plaats in de typische 'Pfälzer Stückfass’ en Frans eiken en na de vergisting rijpt de wijn ten minste een half jaar op zijn eigen lie. Het resultaat is een complexe wijn met steenfruit, peer en een vleugje hout in de geur. In de smaak komen deze tonen terug met een mooie balans tussen rijkdom en frisheid. Een wijn met een goede structuur die zeker nog een paar jaar kan blijven liggen.
vanaf 6 flessen wijn: 5% korting
vanaf 12 flessen wijn: 10% korting
vanaf 36 flessen wijn: 12% korting
Kijk onderaan de site naar de voorwaarden
- KleurWit
- Inhoud (ltr)0,75
- Druivenras(sen)Weissburgunder
- Bijzonderheden
- BeoordelingenRobert Parker 90 punten Wijn van het Jaar (2011) Proefschrift Wijnconcours
Gabel
Weingut Gabel is een nieuwe ster in wording in de Pfalz. Een 350-jaar oud familiedomein, waar de nieuwe generatie een nieuwe koers is ingeslagen. Het wijnhuis is gevestigd in Herxheim am Berg, een gedeelte van de Pfalz waar behoorlijk kalkrijke hellingen te vinden zijn, ideaal voor wijnbouw. Dit bewezen de Romeinen al in 58 v. Christus, toen de eerste wijngaarden van de Pfalz hier werden geplant. Daarnaast is Herxheim am Berg de hoogstgelegen plaats aan de ‘Weinstrasse’.
Broer en zus Oliver en Lisa Gabel hebben hun eerste wijnen op het familiedomein in 2008 gemaakt en diverse wijnstudies en stages in binnen- en buitenland gevolgd, voordat zij volledig verantwoordelijk werden voor de oogst in 2014.
Oliver en Lisa zijn vooral op zoek naar de expressie van het terroir en de verfijning van de smaak van hun wijnen. Sinds 2016 worden alle wijngaarden biologisch bewerkt en vanaf de oogst van 2019 mogen zij het bio-certificaat op de fles vermelden. Wanneer het kan, vindt de gisting spontaan plaats. De gisting en rijping vindt plaats in - tot wel 100-jaar oude - houten foeders. Het doel is om wijnen te maken op een zo natuurlijk mogelijke manier.