Alheit
Chris en Suzaan Alheit zijn twee zeer gedreven jonge wijnmakers, die elkaar hebben gevonden op de universiteit van Stellenbosch. Na veel wijn ervaring te hebben opgedaan over de hele wereld hebben ze zich uiteindelijk gevestigd op de Hemelrand-boerderij in de buurt van Hermanus en zijn daar hun project Alheit Vineyards begonnen. Vanaf dag een behoort Alheit tot de “Grand Cru” buitencategorie van Zuid Afrika. De chenin blanc druiven zijn voornamelijk afkomstig van oude percelen in Swartland en de semillon komt uit Franschhoek. De druiven komen van negen verschillende terroirs, allen beplant met oude stokken dry farmed bushvines. De Alheits geloven dat kwaliteit en schoonheid in wijn uit de wijngaard komt. In de wijngaarden wordt veel aandacht besteed aan de bewerking van het land, met de nadruk op zorgvuldig snoeien, zorgvuldig bladwerk en schoffelen gebeurt met de hand. Een gezonde bodem wordt gestimuleerd door bodembedekkers, bemesting en verbetering van de biodiversiteit. De druiven worden met de hand geplukt en met zorg naar de wijnmakerij vervoerd. Een intensief proces met een waanzinnig eindresultaat!