
Arensbak
Sinds april 2024 importeren wij de proxy wijnen van Arensbak. Aan de basis van de drank staat gefermenteerde thee (Kombucha), waaraan in een tweede fermentatie fruit, kruiden en andere smaakmakers worden toegevoegd. Arensbak heeft diepe wortels in Kopenhagen. De dranken worden gemaakt door sommelier Emilie Øst-Jacobson en smaakontwerper Bram Kerkhof. Emilie was voor Arensbak sommelier bij het twee sterren restaurant Alchemist en Bram fermenteerde erop los bij restaurant Noma, met drie michelin sterren onderscheiden en vaak genoemd als beste restaurant ter wereld.
Arensbak werd in 2020 opgericht door ondernemer Christian Arensbak met als visie om een ongeëvenaarde non-alcoholische drinkervaring te creëren. De inspiratie voor Arensbak ontstond door het gebrek aan smaakvolle non-alcoholische wijnen en de wereldwijde opkomst van deze, steeds populairder wordende, categorie. Christian wilde een wijn proxy creëren met vinositeit, diepte en natuurlijke tannines. Een non-alcoholische vervanger van wijn die net zo smaakvol is als een glas wijn, en perfect geserveerd bij eten. Samen met Emilie en Bram kwam Arensbak tot leven. Het gebruik van complexe fermentatie technieken gecombineerd met thee en botanicals van zeer hoge kwaliteit, maakt Arensbak de meest smaakvolle en gebalanceerde wijn proxy verkrijgbaar. Met een complexiteit en vinositeit die je van wijn kent. Alleen dan zonder alcohol.
De mensen achter Arensbak:![]() |
Emilie Øst-Jacobsen
Emilie is de sommelier en de architect achter de smaak combinaties van Arensbak. Hierin is ze is een expert en ze heeft zorgvuldig elke smaak en elk ingrediënt geïdentificeerd die je kunt proeven en ruiken in de wijn proxy's van Arensbak. Emilie is een opgeleid sommelier en werkte bij het met twee Michelin-sterren bekroonde Kong Hans Kælder en het eveneens met twee Michelin sterren bekroonde restaurant Alchemist. |
![]() |
Bram Kerkhof Bram is niets minder dan een genie als het gaat om microbiologie en fermentatie. Hij heeft zijn achtergrond bij het 'beste restaurant van de wereld' Noma, gespecialiseerd in fermentatie en hij bezit een natuurlijk talent voor het ontwikkelen van nieuwe smaakcomposities en -belevingen. Zijn kennis is ongeëvenaard. Bram heeft eindeloos veel uren in het lab doorgebracht met het experimenteren met verschillende fermentatietechnieken om de perfecte smaak en complexiteit van Arensbak te creëren. |
![]() |
Christian Arensbak Arensbak werd in 2020 opgericht door ondernemer Christian Arensbak, met de visie om een ongeëvenaarde alcoholvrije drinkervaring te creëren. Christian wilde een wijn proxy creëren met een vinositeit, diepte en natuurlijke tannines. Een alcoholvrije wijnvervanger die net zo smaakvol is als een glas wijn en perfect bij het eten. Samen met Emilie en Bram kwam Arensbak tot leven. Met behulp van complexe fermentatietechnieken, kwaliteitsthee en plantaardige ingrediënten is Arensbak voor iedereen die op zoek is naar een smaakvol alternatief. Met complexiteit en vinositeit die je van wijn kent. Maar dan zonder alcohol. |
![]() |
Thee is de essentie Gefermenteerde thee werd gekozen als het fundamentele element in Arensbak. Net als druiven kan thee een complex smaakprofiel hebben, met ongelooflijke smaken en aroma's. En net als druiven die worden gebruikt in traditionele wijn, bevat thee van nature aanwezige zuren en tannines die structuur en body geven. Om de beste thee te vinden, werkten Emilie en Bram samen met een van de meest toonaangevende thee-sommeliers in Europa, Alexis Kaae en Pu van Vakka. Er werden veel verschillende theesoorten geproefd voordat de keuze viel op de witte Oolong-thee, Monkey Picked Tie Guan Yin, voor Arensbak White en Gong Ting Palace Shu Puerh voor Arensbak Red. |