Bertrand-Delespierre
Bertrand-Delespierre is opgericht in 1980 door Chantal Delespierre en Didier Bertrand, beide afkomstig uit een wijnmakers familie. Het domein beslaat 10 hectare en inmiddels zijn twee van de drie kinderen, Clémence en Adrien ook toegetreden tot het wijnmakersteam. Ze zijn onafhankelijke wijnmakers en controleren elke stap in het wijnmaak proces zelf, tot aan de verkoop van de flessen aan toe.
Het domein ligt in het plaatsje Chamery, in het hart van de 'Montagne de Reims', tussen Reims en Epernay. Alle druiven zijn afkomstig uit vier verschillende plaatsen: Chamery, Ecueil, Villedommange en Montbré, allen geclassificeerd als premier cru.
Alle drie de druivenrassen (chardonnay, pinot noir en pinot meunier) worden gebruikt voor de productie van hun champagnes en zijn in gelijke delen terug te vinden in hun wijngaarden. De gemiddelde leeftijd is met 30 jaar vrij hoog en zorgt ervoor dat het de champagnes van Bertrand-Delespierre niet ontbreekt aan karakter. Alle wijngaarden worden bewerkt volgens de HVE (High Environmental Value), waarbij het gebruik van chemische middelen zo veel mogelijk wordt voorkomen.
De spontane vergisting vind plaats op 'demi-muids', eiken vaten van 600 liter en alle wijnen liggen tenminste vier jaar op de lie, de hogere wijnen nog veel langer. Er wordt nauwelijks malolactische vergisting toegepast. Hier worden prachtige en zeer betaalbare champagnes gemaakt!