El Lagar de Moha
El Lagar de Moha is gestart in 2018, maar komt voort uit een generaties oude wijnfamilie. Alberto Moro had al jaren de grote wens om zijn persoonlijke project te starten en na enige tijd durfde hij, samen met zijn vrouw Angeles Ortega, deze stap te zetten.
Het wijnbedrijf moest uniek worden voor Rueda met 100% focus op de hoogste kwaliteit waarbij alles handwerk is en de wijngaarden biologisch worden bewerkt. Binnenkort hopen zij het eerste (!) wijndomein van Rueda te zijn dat biodynamisch gecertificeerd is.
El Lagar de Moha is bijzonder innovatief. Het beperkt zich niet alleen tot Verdejo en Sauvignon Blanc. Er wordt ook een zeer geslaagde Godello en rode Tempranillo geproduceerd. Ook het wijnmaken zelf kent veel diversiteit. Ze worden er vaten gebruikt van klei, eiken, beton, roestvrij staal etc. Ook hebben ze een aantal amphora's waar hun meest bijzondere wijn in gemaakt wordt.
El Lagar de Moha is op dit moment het spannendste dat er in de Rueda gebeurt en hun wijnen hebben alles wat je je zou kunnen wensen. Zuiver, karaktervol en boordevol energie. En dan te bedenken dat ze pas net zijn begonnen...