Gayda
Domaine Gayda werd in 2003 opgericht en heeft zich binnen 10 jaar onder de beste domeinen van de Languedoc geschaard. Dit succes is vooral te danken aan wijnmaker Vincent Chansault, die een opleiding bij Boekenhoutskloof in Zuid-Afrika heeft genoten. In de moderne cave worden alle percelen apart gevinifieerd om later de mooiste blends te kunnen maken. Deel van de wijngaarden worden biologisch bewerkt en de rendementen worden lager dan gemiddeld gehouden. Inmiddels stapelen de onderscheidingen zich op, met als hoogtepunt de verkiezing van ‘Beste witte wijn van Nederland’ voor de Viognier 2009 op het Proefschrift Wijnconcours en de selectie van de Chemin de Moscou als een van de 50 beste wijnen van Frankrijk! Hun 'instapwijn' Flying Solo wordt geschonken aan boord van de Emirates (en dit uiteraard niet alleen dankzij de naam) en de Figure Libre Freestyle wordt geschonken in diverse (sterren)restaurants.
Gayda is ook leuk om te bezoeken. Boven de cave bevindt zich een prachtig restaurant met uitzicht over de Pyrenëeen en je kunt er geweldig picknicken op speciaal aangelegde terrassen. Daarnaast is er op het terrein een wijnschool waar je de WSET-cursussen kunt volgen, gegeven door een Master of Wine. Een bijzonder wijnhuis in alle opzichten.