Hiedler

Hiedler

Ludwig Hiedler is een succesvolle wijnboer in het Oostenrijkse Kamptal. Hij leidt samen met zijn vrouw Maria-Angeles het familiewijngoed, dat al in 1856 is opgericht. Ludwig heeft het wijngoed vergroot van 8 naar 30 hectare. Het Kamptal bezit een grote diversiteit aan bodemsoorten, wat weerspiegeld wordt in de karakters van de wijnen. Het terroir is voor Hiedler erg belangrijk. Daarnaast werkt hij zoveel mogelijk ecologisch, maar vindt certificatie niet belangrijk. De grüner veltliner is hier met meer dan 60% het voornaamste druivenras. Prachtige andere witte wijnen komen van o.a. riesling, weissburgunder en chardonnay. Nauwelijks 10% van de wijngaarden is aangeplant met de blauwe druivenrassen (zweigelt, blauburgunder, sankt laurent en sangiovese). De wijnen worden tot in het kleinste detail handmatig en traditioneel geproduceerd, om ze meer balans en authenticiteit mee te geven. Ze worden spontaan, dat wil zeggen met de natuurlijke druifeigen gisten, vergist. Deze vergisting verloopt langzaam en het lange contact met de fijne gistcellen harmoniseert de zuren op natuurlijke wijze. De meeste wijnen krijgen een klein beetje malolactische gisting, hetgeen ze net wat meer rondeur verleent zonder dat het afdoet aan primaire aroma's en frisheid. De wijnen van Hiedler staan bekend om hun uitstekende rijpingspotentieel. Ze zijn jong uitstekend drinkbaar, maar tonen hun ware klasse na enige jaren rijping.