Neverland
Neverland is het wijnhuis van Sebastian en Marcel Class, 13e generatie wijnmakers. Het wijnhuis bevindt zich in het plaatsje Vendersheim, Rheinhessen. Vendersheim lag zo'n 50.000 jaar geleden nog aan de Rijn, voordat deze zijn koers veranderde en zijn omweg langs Mainz is gaan maken. Op de voormalige oevers in Vendersheim en Wolfsheim vind je de sporen met een zeer hoog kalkgehalte die de rivier heeft achtergelaten (kalkmergel, kalksteen en schelpenkalksteen).
In 2012 was het idee Neverland geboren en het domein Neverland staat voor minimale interventie, alleen doen wat nodig is. Vanaf dag één wordt er biologisch verbouwd en inmiddels worden er ook de principes van biodynamische wijnbouw toegepast. "Je moet zo goed mogelijk met de natuur samenwerken, niet ertegen". De wijnen worden spontaan vergist met eigen gisten en na verloop van tijd klaren de wijnen op natuurlijke wijze. Je zou haast denken: "Is dit niet gewoon natuurwijn?". Het zit er dicht tegenaan, maar het is voor Neverland geen doel op zich en de wijnen hebben geen oxidatief karakter.
Vernieuwend, out of the box, verrassend en bovenal bijzonder lekker. Zo zou je de wijnen van Neverland kunnen samenvatten. De focus ligt hier niet op riesling (al maken ze die wel), maar juist op de meest aparte blends van druiven die eerder bekend zijn uit de geschiedenisboeken. Huxelrebe, Bacchus en Traminer, om er maar een paar te noemen. Door hun unieke terroir vol kalk en de bijzondere benadering van wijnmaken, worden hier wijnen gemaakt in een stijl die je in Duitsland niet snel aantreft. Onvergelijkbaar met onze andere wijnhuizen, daarom is wijnhuis nummer 10 uit Duitsland een feit!