Vincent Dauvissat
Opa Robert Dauvissat brengt in 1931 als eerste wijnboer in Chablis zijn eigen wijn op fles. Papa René, een levende (edoch stille) legende, bezorgt de, ouderwets op kleine vaatjes opgevoede, chablis wereldfaam. Samen met zoon Vincent (1957) breidt hij het domein uit tot een kleine 11 ha. De wijnen zijn archetypes van echte chablis die bij het rijpen (3 à 5 jaar verplicht!) naar humus, paddestoelen, verse boter, honing en mineralen gaat geuren en smaken, en waarbij de afdronk met het jaar langer lijkt te worden. Daarnaast worden ze gekenmerkt door een opwekkende fraîcheur in de finale.
De grands cru's, twee ware aristocraten, komen van respectievelijk 1,7 ha Les Clos en 1 ha Les Preuses. De meeste aanplant dateert uit begin jaren zestig.
Sinds Vincent begin jaren negentig samen met eega Françoise het wijnroer overnam, hebben de wijnen aan diepgang, definitie (van terroir), natuurlijkheid en finesse gewonnen.